Latest Blog Posts

De eerste ervaring met een elektrische sigaret, vaak een onnodige teleurstelling

Veel rokers willen stoppen met roken. Ze zijn bezorgd over hun gezondheid of hebben schoon genoeg van de hoge kosten die roken met zich mee brengt. Cold turkey is een manier om te stoppen maar er zijn ook voldoende alternatieven die de ervaring van het stoppen wat milder maakt. Pleisters en kauwgom worden vaak als ietwat abstract gezien. Wie gaat er nu in godsnaam pleisters met nicotine plakken? De elektrische sigaret is een voor de hand liggend alternatief. De handeling is hetzelfde als met een normale sigaret. Ideaal! Al gauw wordt er een wegwerpmodel gekocht bij een benzinepomp. Proberen. Bah! Totaal niet wat je had verwacht en het lijkt bij lange na niet op het pakje peuken wat je al jarenlang dag in dag uit rookt. Teleurgesteld pleur je de wegwerpsigaret in een vuilnisbak en koop je weer een pakje sigaretten zoals je al jaren doet.

Slechte eerste ervaring

Deze ervaring zal veel mensen bekend voorkomen. Jammer, want elektrisch roken kan wel degelijk een goed alternatief zijn als verwachtingen enigszins worden bijgesteld. Ten eerste is een wegwerp e-sigaret bij lange na niet zo goed als een model wat opnieuw gevuld kan worden. Daarnaast zijn elektrisch roken en analoog roken zijn niet echt met elkaar te vergelijken. De sensatie is nét een tikkeltje anders. Vergelijk het met gewone Cola en Cola light.

Voordelen van elektrisch roken

Oké. Dus analoog roken en elektrisch roken zijn niet hetzelfde. Maar dampen brengt zóveel voordelen met zich mee. Wat dacht je van de stinkende kleding, adem en handen? Allemaal weg! Daarnaast is het bewezen dat elektrisch roken minder slecht is voor de gezondheid. Véél minder slecht; er vindt namelijk geen verbranding plaats. Daarnaast bespaar je gewoon enorm veel geld door elektrisch te roken. Dus; verwacht bij je eerste trekjes aan je e-sigaret niet dezelfde sensatie als bij een analoge sigaret. Het komt op bepaalde punten overeen, maar is toch anders. Wil je écht stoppen, zet je hier dan overheen en investeer in een degelijke elektrische sigaret.

Een elektrische sigaret kiezen

Wanneer je begint met elektrisch roken kan het aanbod elektrische sigaretten enigszins overweldigend zijn. Er is zo belachelijk veel te kiezen! Doormiddel van dit blogbericht wil ik je een beetje wegwijs maken welke e-sigaret wellicht geschikt kan zijn voor jou.

Clearomizer sets
Veel beginnende dampers starten met een eenvoudige clearomizer set. Deze set bevat in wezen alles wat je nodig hebt om te starten met dampen.

Weggooi e-sigaret
Persoonlijk ben ik geen fan van dit type e-smoker. Hij is namelijk niet navulbaar waardoor je de sigaret na gebruik moet weggooien. Slecht voor het milieu en zonde van het geld. Daarbij is deze weggooi e-sigaret vaak de eerste ervaring die mensen hebben met elektrisch roken. Deze wordt vaak dan ook als slecht ervaren.

Prosets
Prachtige apparaten met een zeer goede dampproductie. De prosets zijn elektrische sigaretten met net dat beetje extra. Meer damp en een betere batterij.

Wat te kiezen?

Ben je voornemens om compleet te stoppen met roken? Koop dan een clearomizer set. Deze sets zijn bijzonder betaalbaar en kunnen helpen bij het stoppen met roken. Zoek je een vervanging voor het roken? Investeer dan in een betere e-smoker en ga voor de meer professionele sets. Dit zijn de sets waar je langer plezier aan beleeft.

En de liquids?

De liquids proberen de smaak van tabak zoveel mogelijk na te bootsen. Echter, de smaak 1 op 1 overnemen is vrijwel onmogelijk omdat de werking van een e-sigaret simpelweg anders is. (verdamping vs. verbranding) Veel mensen geven echter aan dat de Traditional Tobacco de smaak van een echte sigaret benaderd. Begin dan ook met deze smaak en ga daarna pas andere smaken proberen.

Liquid sterkte
De onderstaande nicotine sterktes geven weer hoeveel milligram benodigd is voor welk type sigaret

  • 0 milligram is niet vergelijkbaar met sigaretten en tabak.
  • 6 milligram is vergelijkbaar met light sigaretten en light tabak
  • 9/12 milligram is vergelijkbaar met normale sigaretten en tabak
  • 18 milligram is vergelijkbaar met zware sigaretten en tabak

Nog niet geheel overtuigd? Kom dan langs in Hengelo om smaken en e-sigaretten te proberen! Het is ook mogelijk om telefonisch advies in te winnen bij Nick via 074-7472229.

De nieuwe Liqua Q liquids

Wellicht had je ze al in de shop gezien: de nieuwe LIQUA Q liquids. Liquids met een nóg hogere kwaliteit en een aantal (naar onze mening :)) geweldige smaken. Degene die de smaken ontwerpt bij Liqua heeft goed zijn/haar best gedaan. LIQUA Q is Premium met een grote P en dat merk je eigenlijk aan alles.

De verpakking is ronduit geweldig te noemen. De flesjes zijn voorgewassen en worden enkel gevuld met de allerbeste ingrediënten. Zo wordt er een farmaceutische nicotine uit Zwitserland gebruikt die van uitermate hoge kwaliteit is. Alle smaakstoffen en nicotine niveau’s zijn gecertificeerd.

Er zijn ook een aantal nieuwe smaken naast de smaken die een upgrade hebben gekregen. Hier in de winkel is iedereen eigenlijk wel fan van de  honeydew drop: een lekkere zoete smaak. Maar ook blackberry jack moet je eigenlijk geproefd hebben. Gewoon. Wow.