Stoppen met roken

Iedere roker kent tegenwoordig de nadelen van het roken. Onze gezondheid lijdt er onder, ons immuunsysteem wordt er zwakker van en een verkoudheid van een roker duurt langer. Desalniettemin blijft het bijzonder moeilijk om niet weer naar de winkel te lopen om het volgende pakje sigaretten aan te schaffen. Zelfs degenen die voor een bepaalde tijd succesvol stopten met roken is het moeilijk om deze ongezonde gewoonte voor altijd vaarwel te zeggen.

Wanneer rook jij?

Vaak begint de dag van een roker met het opsteken van een sigaret, al dan niet in combinatie met een kop koffie. Ook na bijvoorbeeld een maaltijd wordt de behoefte aan een sigaret groter. Vaak zeggen rokers dat het ze tijdens de week redelijk lukt om overdag minder te roken, maar ’s avonds en in het weekend gaat het dan toch weer mis. Het lichaam raakt ingesteld op het rookgedrag, heeft behoefte aan nicotine en het vasthouden en daadwerkelijk roken van een sigaret wordt snel een gewoonte waar we maar moeilijk vanaf komen. Met een e-sigaret kun je jouw rookverslaving te lijf gaan op een verantwoordelijke manier. Je gezondheid gaat erop vooruit en je mist je ‘echte’ sigaretten niet of minder. Hoe werkt het?

Stoppen met roken met behulp van een e-sigaret

Het roken van e-sigaretten kent vele voordelen. Zo kun je blijven genieten van het gevoel dat het roken je geeft. Je mag op veel plekken waar niet gerookt mag worden vaak wel gebruik maken van een e-sigaret! Zo kun je blijven genieten van een avondje uit met een drankje en een sigaretje, zonder moeilijkheden of schuldgevoel. Wat zijn de voordelen van het roken van e-sigaretten?

  • Bij het roken van e-sigaretten kun je kiezen voor een e-sigaret zonder damp, of juist met heel veel damp, afhankelijk van jouw wensen!
  • E-sigaretten helpen je gezondheid weer op peil te brengen en maken het makkelijker om niet meer naar een echte sigaret te grijpen.
  • Op veel plekken mag je zonder problemen een e-sigaret gebruiken.
  • Met e-sigaretten bespaar je veel geld. Je hebt immers geen pakjes sigaretten meer nodig!
  • Kies je eigen smaak e-sigaret of wissel smaken naar behoefte af.

Een stappenplan om e-sigaretten te gaan roken

Schaf een e-sigaret starter kit aan en maak kennis met deze nieuwe manier van roken! Het kan prettig zijn om in eerste instantie nog 1 a 2 echte sigaretten per dag te roken, gedurende bijvoorbeeld een week of twee. Tijdens de rest van de dag rook je e-sigaretten! Zorg dat jouw e-sigaret altijd opgeladen is, zodat het risico op het roken van gewone sigaretten niet groter wordt!

Ook kun je e-sigaretten combineren met bijvoorbeeld nicotine-kauwgum. Uiteindelijk schakel je volledig om naar de e-sigaret en weet je niet beter meer! Kies voor je gezondheid en maak nu kennis met deze perfecte manier om nog steeds naar behoefte te roken, zonder je gezondheid in gevaar te brengen! Met een e-sigaret wordt het stoppen met roken een stuk makkelijk en de slagingskans wordt een stuk groter. Succes gegarandeerd!

Lees ook; ontwenningsverschijnselen en afkickverschijnselen bij het roken