Veelgestelde vragen

Wat is dampen/e-roken/elektronisch-roken/electronisch-roken? Het dampen kan als vervanging werken voor uw sigaretten. Voor het gemakt noemen we het elektrisch roken het e-roken en de normale sigaret het a-roken(analoog-roken). De e-sigaret is er in vele uivoeringen. Veel mensen die niet bekend zijn met het e-roken van tegenwoordig noemen deze sigaretten vaak nep sigaretten. Het systeem van de e-sigaret is tegenwoordig veel beter dan de oudere types, je kan veel meer variëren met smaken en onderdelen. Je kan de voltages/wattages aanpassen voor meer of minder damp. Je kan je eigen smaken creëren door diverse smaken met elkaar te mengen. Ook kan je diverse sterktes qua nicotine met elkaar mengen om zo heel langzaam af te bouwen naar de vloeistoffen zonder nicotine. Per persoon is het heel verschillend wat iemand lekker zal vinden, dit kunnen wij ook niet voor u bepalen. We kunnen u wel opweg helpen door te adviseren welke smaken andere (ex)rokers eerder gebruikten. Ook willen wij u graag helpen met het uitzoeken van een e-sigaret die bij u past. U mag ons ten aller tijde een e-mail sturen met uw wensen. Zet daar ook in wat uw rookgedrag is met uw a-sigaretten. Graag de hoeveelheid en het merk vermelden en misschien kunnen we u hiermee adviseren. Beginnen met dampen. Wat heb ik nodig? Om te beginnen met dampen heeft u ten eerste een starterset nodig, deze kan u vinden in onze winkel onder starterkit. Verder heeft u vloeistof nodig om te dampen, Hier heeft u de keuze uit diverse sterktes en smaken. De sterktes varieren van 0 tot 20 miligram nicotine. 20 miligram is het maximale wat in Nederland verkocht mag worden. Dit is niet aan te raken voor beginners, wanneer het voor u echt te licht is kun u proberen om deze sterkte te mengen of misschien zelfs volledig te gebruiken. De smaken zijn er in diverse soorten, van appel tot koffie en niet te vergeten de “tabaksoorten”, u kunt deze vinden onder het kopje Liquids

  • 0 miligram is niet vergelijkbaar met sigaretten en tabak.
  • 6 miligram is vergelijkbaar met light sigaretten en light tabak
  • 9/12 miligram is vergelijkbaar met normale sigaretten en tabak
  • 18 miligram is vergelijkbaar met zware sigaretten en tabak

Welke sterkte moet ik kiezen? Wanneer u niet precies weet welke sterkte u moet kiezen adviseren wij nooit om te hoog in te stappen. U kunt altijd een zwaardere en een lichtere vloeistof uitzoeken. Deze vloeistoffen kunt u altijd met elkaar mengen om zo tot uw sterkte te komen. Het is altijd handig om vul/mix flesjes mee te bestellen om hier in te mixen. Wanneer u te hoog in stapt is het mogelijk dat u last zal krijgen van :

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Duizeligheid

Welke smaak moet ik kiezen? De meeste mensen kiezen er voor om een tabaksmaak te nemen in het begin, uw smaak kan veranderen wanneer u een aantal weken gebruik maakt van de elektronische sigaret. Dit is heel normaal aangezien het roken dit normaal tegen gaat. Gooi daarom ook nooit een flesje weg die u niet lekker vindt, dit zou zomaar uw nieuwe favoriet kunnen worden na een aantal weken. Bestel dus ook nooit teveel van 1 smaak.

Ik rook normaal gesproken filtersigaretten hebben jullie die smaak ook?

De smaken van onze vloeistoffen zijn afgeleid van de bekendere merken, Helaas is het niet mogelijk om de echte smaak van de sigaret na te maken aangezien er in de elektronische sigaret geen verbranding plaats vind maar een verdamping.

 De sigaret gaat niet op, is het schadelijk als ik teveel damp?

Wij adviseren u om verstandig met uw elektronische sigaret om te gaan en deze ook bewust weg te leggen, vooral in het begin hebben mensen nog wel de neiging om te blijven dampen omdat de elektronische sigaret niet op gaat en een a-sigaret natuurlijk wel. Gebruik uw elektronische sigaret wanneer uw lichaam behoefte heeft aan nicotine, wanneer deze voldaan is dan is het verstandig om de elektronische sigaret weg te leggen.

 Hoelang zijn de liquids te gebruiken.

De liquids hebben over het algemeen een houdbaarheid van 2 jaar na de productiedatum. De productiedatum is te vinden op het flesje. Wanneer er alleen een productiedatum op staat garanderen de leveranciers minimaal 3 jaar houdbaarheid.

Waar kan ik meer te weten komen over het elektronisch roken?

  • esigbond
  • STELDA (STichting ELektronisch DAmpen)

Heeft u nog vragen of wilt u simpelweg nog wat meer informatie?

Stuur ons dan gerust een e-mail op: [email protected]. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.